Način pripreme
Očistite praziluk i šargarepu. Skuvajte ih dok ne omekšaju i pasirajte.
Oljuštite paradajz i sitno iseckajte. U malo masti propržite dok ne ispari tečnost, na kraju dodajte sitno iseckan beli luk.
Skinite sa vatre i dodajte pasiranu šargarepu i luk. Posolite po ukusu i promešajte. Prebacite paradajz sos u pleh.
Isecite tikvice na kriške, ne treba da budu previše tanke. Ako su tikvice mnogo duge, prethodno ih isecite nadva dela. Pecite ih u namazanom gril tiganj ili roštilju.
Posolite grilovane tikvice. U poslužavniku napravite udubljenje od tri pečene kriške tikvica, između poređajte šunku i rendani kačkavalj.
U posudi pomešajte prezle sa parmezanom. Uvaljajte svaku dobijenu gomilicu i poređajte na sos od paradajza.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvadite i pospite tikvice rendanom mocarelom.
Vratite dok se mocarela ne zapeče.
Pospite peršunom ili bosiljkom.