Kajgana (jaja na turski način)

30/06/2018
"Jaja, ali na turski način, zato što ukusna hrana govori svim jezicima "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 639
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 120 g
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 30 g
  • za aromu
  • nana/menta - 2 - 3 struka
  • kačkavalj - 35 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutimo jaja sa solju na gust krem.

Nakon toga dodajemo prosejano brašno. Treba da dobijemo gustu homogenu kašu.

Smesu sipamo u pleh - 20/20 cm, namazan polovinom maslaca i posut brašnom. Odozgo stavljamo kockice maslaca.

Kajganu pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta, proveravamo čačkalicom za zube.

Kad bude gotovo, posipamo rendanim kačkavaljem i pokrivamo krpom dok se kačkavalj ne rastopi.

Umesto kačkavalja možete premazati marmeladom, medom ili šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar