Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana (jaja na turski način)

Kajgana (jaja na turski način)

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Kajgana (jaja na turski način)
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jaja, ali na turski način, zato što ukusna hrana govori svim jezicima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 120 g
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 30 g
  • za aromu
  • nana/menta - 2 - 3 struka
  • kačkavalj - 35 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutimo jaja sa solju na gust krem.

Nakon toga dodajemo prosejano brašno. Treba da dobijemo gustu homogenu kašu.

Smesu sipamo u pleh - 20/20 cm, namazan polovinom maslaca i posut brašnom. Odozgo stavljamo kockice maslaca.

Kajganu pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta, proveravamo čačkalicom za zube.

Kad bude gotovo, posipamo rendanim kačkavaljem i pokrivamo krpom dok se kačkavalj ne rastopi.

Umesto kačkavalja možete premazati marmeladom, medom ili šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Danas sam je ovako sam u vatrostalnoj posudi
04.06.2023 15:41