Grčki uskršnji keksići

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/06/2018
"Bez ovakvih ukusnih kolača, uskršnja trpeza će biti dosadna "
Priprema30 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno37 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 220 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 1 komad
  • so - prstohvat
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kašiice
  • za slepljivanje
  • puding - 1 komad, od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • ukras
  • belanca - 1 komad, za glazuru od belanaca
  • šećer u prahu - 1 šolja, za glazuru od belanaca
  • sok od limuna - 1/2 kašičice, za glazuru od belanaca
  • šarene mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo i prstovat soli.

Posebno umutite mekani maslac, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i nastavite da mutite. U etapama dodajte brašno i zamesite testo, stavite u najlon kesu i ostavite kesu u frižideru jedan sat.

Testo razvijte oklagijom na tanku koru i isecite keks u obliku jajeta, šablonom ili skalpelom.

Poređajte keksiće u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite 7-10 minuta dok ne dobije lepu boju.

Na malim delovima keksa isecite krugove da se pokaže deo krema prilikom slepljivanja, kao žumance. Pripremite puding prema uputstvu na pakovanju i dok je još topao zalepite keksiće.

Pripremite glazuru od belanaca, šećera u prahu i soka od limuna, umutite ih kao krem za puslice. Ukrasite i pospite šarenim mrvicama i srcima za kljun pileta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar