Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa Maskarpone sirom

Panakota sa Maskarpone sirom

Panakota sa Maskarpone sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Deserti se dele na panakotu sa maskarponeom i sve ostale"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 250 g, tečna
  • maskarpone - 250 g
  • šećer - 75 g
  • želatin - 3 lista
  • marmelada - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin u hladnu vodu.

U šerpu stavite pavlaku, maskarpone i šećer. Sačekajte da proključa i isključite ringlu.

Ocedite želatin i dodajte ga pavlaci. Mešajte, dok se ne rastvori. Rasporedite u činije ili čaše. Stavite u frižider da se stegne.

Otopite marmeladu na vatri i prelijte čaše sa panakotom. Vratite u frižider, da se stegne.

Marmeladu može staviti na dno čaše ili preko panakote. Možete ukrasiti svežim voćem, sirupom od jagoda ili čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: