Način pripreme
Predlažem vam da napravimo keto čokoladnu tortu sa bademovim brašnom. Ova keto čokoladna torta je jednostavna!
Od početka do kraja ceo recept oduzima oko 30 minuta i ne iziskuje nikakve komplikovane tehnike.
Ovo je sjajan recept za čokoladnu tortu za početnike pekare i zabavan recept koji možete da napravite sa svojom decom.
Ako ne želite da koristite bademovo brašno ili imate alergiju, možete lako da ga zamenite jednakom količinom brašna od suncokretovog semena ili orahovim brašnom. Ne preporučujemo vam kokosovo brašno, jer je jako apsorbujuće brašno i učiniće vašu tortu izuzetno suvom i sipljivom.
A što se tiče vrste zaslađivača koje ćete izabrati, želela bih da pazite sa ksilitolom, on ima polovinu kalorija i polovinu ugljenih hidrata normalnog šećera. Osim toga neverovatno je smrtonosan za pse / kućne ljubimce. Tako da ih držite daleko od njih. Stevija je u većini slučajeva pomešana sa šećerom!
Pre svega ostalog zagrejte rernu do (175°C) i da obložitek dva ili 3 kalupa (20 cm) za tortu papirom za pečenje.
Nakon toga prosejte sve suve sastojke - kakao u prahu, prašak za pecivo, bademovo brašno, zaslađivač u granulama - u velikoj posudi.
Nakon toga dodajte ostale sastojke i sve zajedno izmešajte dok se dobro ne pomešaju.
Za pečenje ravnomerno rasporedite testo za tortu u dva ili tri kalupa za torte. Nako toga izgladite vrhove i izlupkajte tepsije na radnoj površini kako biste se otarasili vazdušastih mehurića.
Nakon toga stavite kalupe u prethodno zagrejanu rernu i pecite otprilike 15-20 minuta za jednu koru ili dok u potpunosti ne bude gotovo.
Kada su kore za tortu gotove, izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se malo ohlade u tepsiji. Nakon toga prebacite na rešetku kako bi se u potpunosti ohladile.
Dok se kore ne ohlade počnite da pripremate krem sa maskarpone sirom.
U velikoj posudi umutite maskarpone sir i zaslađivač dok se dobro ne pomešaju. Dodajte aromu po ukusu i u ovom slučaju ekstrak vanile. Dodajte 1/4 šoljr pavlake za mućenje i mutite dok se ne dobije glatka smesa.
U srednjoj posudi umutite ostalu pavlaku dok se ne formiraju tvrdi vrhovi. Pažljivo mutite pavlaku u smesi od maskarpone sira dok se u potpunosti ne sjedini,
Stavite jednu koru za tortu na poslužavnik i premažite 1/3 glazure. Po želji možete da stavite nekoliko svežih trešanja za raskoš.
Odozgo pokrijte drugom korom za tortu i premažite glazurom. Odozgo stavite finalnu krou i premažite ostalom glazurom.
Ukoliko želite, pospite izrendanom čokoladom u krupnim trakama ili kako vam se dopada. Uživajte u ovoj veoma jednostavnoj i ukusnoj torti sa maskarpone sirom.
Keto torta sa maskarpone sirom je za 12 porcija.