Način pripreme
Keksiće dobro sitno izmrvite.
Dobro istopite maslac i pomešajte sa keksićima. Rasporedite u izabrani kalup (najbolje tepsiju sa padajućim dnom). Pritisnite dobro kako bi se dobila gusta kora.
Ostavite u zamrzivaču da se stegne na otprilike sat vremena ili 2-3 sata u frižideru.
Kada je kora skoro gotova, počnite sa pravljenjem krema.
U velikoj posudi pomešajte maskarpone i šećer, dobro umutite.
Dodajte krem sir i ponovo mutite 1 minutu.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok se ne zgusti i dodajte u smesu sa maskarpone sirom. Kratko mutite.
Pripremite želatin prema uputstvima sa pakovanja. Sipajte ga u krem i pažljivo izmešajte.
Izvadite koru iz frižider i sipajte krem odozgo.
Sledi slatko koje ste izabrali. Možete dodati i sveže voće po želji.
Ostavite čizkejk da se stegne u frižideru na barem 4 sata, a najbolje celo veče.
Domaći čizkejk sa maskarpone sirom je odličan!