Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Domaći čizkejk sa maskarpone sirom

Domaći čizkejk sa maskarpone sirom

Gotvi s DidiGotvi s Didi
Početnik
10320
Domaći čizkejk sa maskarpone sirom
Fotografije: Gotvi s Didi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukus ovog domaćeg čizkejka je magičan"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • maskarpone - 250 - 300 g
  • krem sir - 450 g
  • tečna pavlaka - 400 ml
  • šećer - 150 - 200 g (može i šećer u prahu, otprilike 100 g)
  • želatin - 6 g
  • slatko - po želji
  • maslac - 200 - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keksiće dobro sitno izmrvite.

Dobro istopite maslac i pomešajte sa keksićima. Rasporedite u izabrani kalup (najbolje tepsiju sa padajućim dnom). Pritisnite dobro kako bi se dobila gusta kora.

Ostavite u zamrzivaču da se stegne na otprilike sat vremena ili 2-3 sata u frižideru.

Kada je kora skoro gotova, počnite sa pravljenjem krema.

U velikoj posudi pomešajte maskarpone i šećer, dobro umutite.

Dodajte krem sir i ponovo mutite 1 minutu.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok se ne zgusti i dodajte u smesu sa maskarpone sirom. Kratko mutite.

Pripremite želatin prema uputstvima sa pakovanja. Sipajte ga u krem i pažljivo izmešajte.

Izvadite koru iz frižider i sipajte krem odozgo.

Sledi slatko koje ste izabrali. Možete dodati i sveže voće po želji.

Ostavite čizkejk da se stegne u frižideru na barem 4 sata, a najbolje celo veče.

Domaći čizkejk sa maskarpone sirom je odličan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: