Božanstveni krompir na švedski način

30/06/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Najbolje postignuće Šveđana nakon nameštaja u Ikei - ovi božanstevni krompirići na švedski način "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 355
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svež krompir - 1 kg
  • ulje - 30 ml
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika - po želji
  • kačkavalj - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krompir, pa ga isecite na pola. Na svaku polovinu napravite proreze po 2-3mm na kriške, tako da pazite da ih ne isečete do kraja.

Nauljajte tavu i poređajte kropmir u nju, posolite, dodajte biber i alevu papriku po želji. Maslac isecite na kockice i ravnomerno ga rasporedite preko krompira.

Stavite u tavu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20-25 minuta dok ne porumene.

Malo pre nego što budu gotovi, posipajte preko rendani kačkavalj i stavite u rernu, da se kačkavalj otopi.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar