bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od trešanja iz rerne

Slatko od trešanja iz rerne

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
348
11
360
Slatko od trešanja iz rerne
Fotografije: Maria Gulekova
1 / 2
01/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno330 min.
Porcije12
"Ovakvo slatko iz rerne zaslužuje da bude mazano samo na najsočnije palačinke"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 6 kg
  • šećer - 3 kg
  • sirće - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje dobro operite i očistite ih od koštica. Stavite ih u odgovarajuću posudu i posipajte preko šećer.

Neka tako prenoće. Ujutru ih stavite u rernu, koju ste podesili na maksimalnu temperaturi i ostavite tako 3-4 sata. Često ih promešajte.

Slatko je gotovo, kada kapnete slatko na hladan tanjir i kap se ne razliva.

Kada izvadite iz rerne, dodajte 3-4 kašike sirćeta (umesto sirćeta možete dodati 2-3 kašičice limuntusa) i dobro promešajte.

Zatim slatko isipajte u prethodno oprane i osušene tegle i sterilizujte oko 5 minuta. Zatim ih okrenite poklopcem nadole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: