Lako slatko od smokve iz rerne

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/09/2017
"Napravite neverovatno slatko koje ćete jesti sa palačinkama tokom hladnih zimskih dana "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano719
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Smokve operite i očistite od drški.

Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti). Pecite slatko u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i s vremena na vreme mešajte.

Slatko je gotovo kada se sirup zgusne i ne razliva se kada ga kapnete na tanjir.

Kada ste dobili željenu gustinu, dodajte limuntus, promešajte i stavite ga u rernu još 5 minuta.

Nakon toga slatko sipajte u tegle i sterilišite ih 10 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar