Način pripreme
Operite šljive, isecite ih na dva bela, izvadite koštice.
Stavite u dubok pleh, koji možete staviti u rernu, pospite ravnomerno šećerom i tako ostavite na jednu noć.
Ujutru u njih dodajte dok od limuna, štapić cimeta i vanilu.
Promešajte i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i kad provri promešajte i smanjite na 180 stepeni.
Pečenje slatka traje između 2-3 sata, uz periodično mešanje.
Stavite tanjir u frižider da se ohladi, sipajte kap preko njega i ako se ne razliva, slatko od šljiva je gotovo.
Sipajte vrelo slatko u prethodno oprane i osušene tegle sa poklopcem, dobro ih zatvorite i tegle okrenite naopako.
Tako mu neće trebati dodatna sterilizacija, kad se potpuno ohladi ih sklonite i koristite za milibrot kiflice za Uskrs!
Slatko od šljiva sa cimetom iz rerne je spremno!