Način pripreme
U veliku šerpu sipajte vodu da proključa. Tada dodajte 1 kašiku soli i 1 kašiku maslinovog ulja i isipajte makarone da se kuvaju, onoliko koliko je naznačeno na pakovanju ili manje.
Za to vreme, u veliki tiganj stavite ulje da se zagreje i propržite u njemu sitno iseckan beli luk. Dodajte da se prodinstaju i tikvice i kisele krastavčiće i prelijte sosom od paradajza.
Dodajte biber, bosiljak, čubar i so - ako je potrebno.
Kada sos proključa, dodajte i iseckane masline. Ostavite da se krška na tihoj vatri oko 10 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Probajte sos, pa ako je potrebno, dodajte još sastojaka (dodajte po vašem ukusu).
Skuvane i oceđene makarone dodajte dobijenom sosu i ostavite još 1-2 minuta na vatri, pa zatim ih sklonite.
Poželjno je da pre serviranja makarone odstoje malo u sosu, da bi ga upile.
Servirajte dok su još tople.
Uživajte!
*Začini mogu biti i sveži - bosiljak, čubar, origano.