Posne makarone sa tikvicama i maslinama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
298
02/07/2018
"Bilo da postite ili ne - u ove posne makarone ćete se zaljubiti jer su veoma ukusne "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 427
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu sipajte vodu da proključa. Tada dodajte 1 kašiku soli i 1 kašiku maslinovog ulja i isipajte makarone da se kuvaju, onoliko koliko je naznačeno na pakovanju ili manje.

Za to vreme, u veliki tiganj stavite ulje da se zagreje i propržite u njemu sitno iseckan beli luk. Dodajte da se prodinstaju i tikvice i kisele krastavčiće i prelijte sosom od paradajza.

Dodajte biber, bosiljak, čubar i so - ako je potrebno.

Kada sos proključa, dodajte i iseckane masline. Ostavite da se krška na tihoj vatri oko 10 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Probajte sos, pa ako je potrebno, dodajte još sastojaka (dodajte po vašem ukusu).

Skuvane i oceđene makarone dodajte dobijenom sosu i ostavite još 1-2 minuta na vatri, pa zatim ih sklonite.

Poželjno je da pre serviranja makarone odstoje malo u sosu, da bi ga upile.

Servirajte dok su još tople.

Uživajte!

*Začini mogu biti i sveži - bosiljak, čubar, origano.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar