Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Posne makarone sa tikvicama i maslinama

Posne makarone sa tikvicama i maslinama

PetyaPetya
Kuvar
531027814
Posne makarone sa tikvicama i maslinama
Fotografije: Petya
1 / 2
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Bilo da postite ili ne - u ove posne makarone ćete se zaljubiti jer su veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje (400 g)
  • so - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za sos
  • ulje - 3 kašike (maslinovo ulje)
  • beli luk - 1 veza, svež (4 - 5 čenova, stariji)
  • tikvice - 3 komada (u ovom slučaju marinirane)
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • masline - 3 kašike, bez koštice, iseckane
  • sok od paradajza - 1 tegloca od dečijeg pirea
  • biber
  • bosiljak
  • origano
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu sipajte vodu da proključa. Tada dodajte 1 kašiku soli i 1 kašiku maslinovog ulja i isipajte makarone da se kuvaju, onoliko koliko je naznačeno na pakovanju ili manje.

Za to vreme, u veliki tiganj stavite ulje da se zagreje i propržite u njemu sitno iseckan beli luk. Dodajte da se prodinstaju i tikvice i kisele krastavčiće i prelijte sosom od paradajza.

Dodajte biber, bosiljak, čubar i so - ako je potrebno.

Kada sos proključa, dodajte i iseckane masline. Ostavite da se krška na tihoj vatri oko 10 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Probajte sos, pa ako je potrebno, dodajte još sastojaka (dodajte po vašem ukusu).

Skuvane i oceđene makarone dodajte dobijenom sosu i ostavite još 1-2 minuta na vatri, pa zatim ih sklonite.

Poželjno je da pre serviranja makarone odstoje malo u sosu, da bi ga upile.

Servirajte dok su još tople.

Uživajte!

*Začini mogu biti i sveži - bosiljak, čubar, origano.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: