Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Krem sa rikotom i breskvama

Krem sa rikotom i breskvama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem sa rikotom i breskvama
Fotografije: Diana Kostova
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Nežan desert koji će doneti mnogo užitka svima koji ga probaju"

Potrebni sastojci

  • rikota - 400 g
  • breskve - 3 komada, zrele
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • ceđeno kiselo mleko - 4 supene kašike
  • krem sir - 2 supene kašike, pune
  • menta - listovi za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Dve breskve ispasirajte ili sameljite u blenderu dok ne dobijete fino pire.

U posudu sipajte rikotu, ceđeno kiselo mleko, krem sir, šećer i pire od bresaka.

Sve dobro ispasirajte, mutite na najvišoj brzini štapnog mikseta da biste dobili fin, vazdušast krem i da sve grudvice iz rikote nestanu.

Moj savet je da probate i da bidite da li treba da dodajete šećer, zato što zavisi koliko su breskve, koje koristite, slatke. Ako je potrebno dodajte još šećera u prahu i ponovo kratko pasirajte.

Sipajte u čaše i na svakikrem poređajte komade treće breskve i ukrasite svežim listovima mente.

Neka vam je slatko!

* Možete koristiti cele ili polovinu voća iz kompota, ako nemate sveže. Prosto treba dobro da ih osušite i da ostavite da se ocede od tečnosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: