Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pileće džigerice sa lukom iz rerne

Pileće džigerice sa lukom iz rerne

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Pileće džigerice sa lukom iz rerne
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Pivo već nestrpljivo cupka u frižideru i nema strpljenja da proba ove pileće džigerice sa lukom iz rerne"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • mladi luk - 1/2 veze
  • pečurke - 300 g
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite sitno iseckan luk, dok se dobro ne izdinsta. Dodajte u pečurke, krupnije isečene i dinstajte i njih.

Izvadite ih i u istoj masti pržimo džigerice. Ako želite da budu čvršće, možete ih uvaljati u brašno.

Pošto mnogo prskaju, stavite rešetku na tiganj da to izbegnete.

Nemojte pržiti džigerice previše, pošto će se peći u rerni, gde će se potpuno skuvati.

Pomešajte luk sa pečurkama i začinite solju i biberom.

Sipajte u odgovarajuću posudu/posude i pospite rendanim kačkavaljem.

Pecite ih oko 10-15 minuta dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: