Seoska bundevara

09/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ako želite da probate ukusnu bundevaru - morate otići na selo."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano892
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • bundeva - 800 g
  • šećer - 1 šolja
  • orah - 1/2 šolje tucanih (po ukusu)
  • maslac - 100 ml ili ulje
  • cimet - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštiti i naseći. Narendati je i, ukoliko ima mnogo vode, iscediti je. Nakon toga bundevu posuti šećerom i cimetom (po ukusu) i orasima.

Ostaviti da odstoji. Kore otvoriti, staviti od narendane bundeve i politi uljem ili maslacem.

Po dve kore uvijati u rolnu. Ređati ih u nauljen pleh. Peći dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija