Način pripreme
Počnite sa smesom za mazanje kora, u ugrejano mleko dodajte šećer i kvasac, promešajte. Dodajte jaja umućena viljuškom, ulje i prosejano brašno, mutite mikserom dok ne dobijete glatku i gustu smesu za palačinke, ostavite sa strane.
Za nadev pomešajte mrvljeni sir i umutite jaja viljuškom, pažljivo promešajte.
Počnite sa oblikovanjem pite, uzmite jedan list kora i namažite ga uz pomoć četke smesom za premazivanje, stavite drugu koru odozgo i ponovo namažite smesom.
Stavite treću koru, namažite je smesom i poređajte nadev, lagano savijte ivice da nadev ne bi izašao i uvijte u rolat.
Pravougaoni pleh namažite uljem i stavite rolat u njega, tako uradite sa svim korama. Odozgo pitu namažite smesom za premazivanje i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, oko 35 minuta.
Izvadite pleh i lagano prstima poprskajte pitu vodom, uvijte čistom krpom da se popari 10 minuta, isecite na komade i servirajte toplu.