Efektan rolat od lisnatog testa

23/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Što je rolat ukusniji, to manje brinemo o kalorijama."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano430
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 450 g
  • maslac - 300 g
  • pavlaka - 150 ml slatka
  • puding - 3 kesice bez kuvanja
  • sveže mleko - 700 ml
  • kondenzovano mleko - 130 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rastanjite lisnato testo. Isecite na tanke trake po širini. Poređajte tračice u pleh, prekriven hartijom za pečenje. Ispecite u zagrejanoj rerni dok dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se ohladi.

Umutite maslac mikserom /maslac treba da je na sobnoj temperaturi/. Dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Umutite pudinge sa mlekom do guste vazdušaste smese.

Umutite pavlaku mikseom u gust krem.

Spojite tri smese i mutite dok se smesa ne sjedini.

Postavite komad folije. Namažite sloj krema. Poređajte 4-5 puter-štapića. Odvojite 4 štapića za ukrašavanje rolata. Premažite odgore kremom. Tako radite dok ne potrošite sve sastojke, završavate kremom.

Uvijte folijom, pritisnite i oblikujte rolat. Ostavite tako oko 12 sati na hladnom.

Gotov rolat pospite mrvicama puter-štapića koje ste ostavili sa strane.

Isecite i poslužite.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija