Kuglof od mlevenog mesa i jaja

24/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Preporučujemo da se posluži uz dobro ohlađeno pivo. Može i uz belo vino, ali nikako ne poslužujte uz kafu "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano7 633
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica starog ili 1 veza mladog
  • jaja - 6 kom.
  • čubar
  • biber
  • prezle
  • kačkavalj
  • kiseli krastavci - 3 - 4 kom.
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Mleveno meso se umesi sa sitno naseckanim lukom, 3 jaja, biberom, čubrom i prezlama. Ostaviti da odstoji 30 minuta da upije aromu začina.

Preostala 3 jaja se skuvaju i iseckaju na kockice zajedno sa krastavcima i polovinom kačkavalja i umešaju se u mleveno meso.

Mleveno meso se rasporedi u dobro podmazanom kalupu za kuglof, uz blago pritiskanje, kako bi zauzelo oblik samog kalupa.

Peče se na 200 stepeni, a na polovini pečenja, ukoliko je mleveno meso pustilo vodu, ista se pažljivo odlije. Peče se dok ne porumeni.

Okrene se na okrugao pleh, pospe narendanim kačkavaljem i vrati u rernu dok kačkavalj porumeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti