Gibanica s kiselim mlekom

10/03/2017
"Klasična gibanica s gotovim korama koju i kuvari početnici mogu lako da naprave "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 289
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za gibanicu - 1 paket
  • sir - 250 - 300 g
  • maslac - 100 g
  • kiselo mleko - 500 g
  • jaja - 6 komada
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • voda - pola šolje
  • so - pola kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sir se narenda. Uzmu se dve kore za gibanicu i stave jedna na drugu. Odozgo se pospu sa malo ulja i stavi se malo nastruganog sira.

Kore za gibanicu se uviju u rolnicu i seku se na razmaku od dva-tri prsta. Dobijene ružice se ređaju u posudu za pečenje podmazanu sa malo istopljenog maslaca i nameštaju da stoje pravo. Ređaju se gusto jedna do druge. Isto se ponovi i sa ostalim korama za gibanicu. Nakon što su poređane sve ružice priprema se preliv za gibanicu.

Za preliv - soda za hleb se "ugasi" u kiselom mleku. Soda s kiselim mlekom se sipa u duboku posudu. Dodaju se jaja, voda, so i ulje. Preliv se promeša dobro kašikom dok ne postane homogena smesa. Nakon toga se sipa preko gotove gibanice.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Nakon što je gibanica gotova izvadi se iz rerne i poprska blago vodom, nakon čega se prekriva krpom na 10-15 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija