Torta Čokolada i ruže

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Torta Čokolada i ruže
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 8
25/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
14
"Da li želite da vidite kako izgleda parče čokoladne sreće u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • za jednu koru
  • brašno - 180 g
  • šećer - 150 g, beli
  • šećer - 125 g smeđi
  • kakao - 60 g
  • soda bikarbona - 1 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 1/4 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • jogurt - 140 ml, gust
  • ulje - 75 ml
  • kafa - 140 ml, vruća
  • za krem
  • pavlaka - 900 ml, tečna, slatka
  • čokolada - 400 g
  • čokoladni krem - 500 g, za torte
  • čokoladne loptice za dekoraciju
  • za ruže
  • čokolada - 100 g
  • glukoza - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno, kakao, sodu, prašak za pecivo i so u dubokoj posudi. Promešajte dobro da se ujednači.

Umutite jaja, dodajte ulje i jogurt. Dodajte u suve sastojke u dobro promešajte. Na kraju dodajte vruću kafu (espreso). Dobro promešajte da dobijete testo za biskvit.

Ugrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite odgovarajući pleh za pečenje i pospite ga kakaom. Sipajte preko smesu.

Pecite koru 40-45 minuta. Na isti način napravite još jednu koru. Ohladite kore.

Ugrejte polovinu pavlake. Dodajte rastopljenu čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre. Ohladite. Umutite preostalu pavlaku i pažljivo je dodajte u čokoladnu smesu. Dobro promešajte dok ne dobijete vazdušasti krem. Spojite kore, premažite ih sa svih strana kremom, poravnajte i formirajte tortu.

Rastopite čokoladni krem i prelijte tortu. Ugrejte čokoladu za ruže na pari. Dodajte glukozu. Umesite dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite čokoladno testo u providnu foliju i ohladite ga u frižideru.

Kada se ohladi, spremno je za modeliranje. Napravite latice i sklopite ruže.

Ukrasite tortu ružama, listovima i čokoladnim lopticama.

Srećni praznici!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: