Torta Kokos i čokolada

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Torta Kokos i čokolada
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 7
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
14
"Nežna torta koju možete ukrasiti po sopstvenom ukusu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 100 g
  • ulje - 1/4 šolje
  • sveže mleko - 1 1/2 šolje
  • kokosovo brašno - 20 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • jaja - 2 komada
  • za krem
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 500 g
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • bela čokolada - 150 g
  • šećerni preliv
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kokosovo brašno - za ukras
  • za dekoraciju
  • bela čokolada - 150 g
  • glukoza - 40 g
  • poslastičarska boja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, šećer, so, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte sveže mleko, ulje, rastopljenu mast. Dodajte žumanca jedno po jedno u smesu, mešajte neprestano dok se ne integrišu.

Mikserom umutite belanca na sneg, dodajte prstohvat soli i pažljivo ih dodajte u smesu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Ako kalup nije sa dnom koje se ne lepi, onda isecite krug od papira za pečenje i obložite dno. Ostavite kore da se ohlade.

Skuvajte šećerni sirup i prelijte kore. Umutite pavlaku uz pomoć miksera na gust krem. Umutite i kiselu pavlaku. Pomešajte dva dela i mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte čokoladu, rastopljenu na pari i kokosovo brašno. Gotovim kremom spojite i oblikujte tortu. Obilno pospite kokosom.

Rastopite preostalu čokoladu na pari. Skinite posudu sa vatre. Dodajte glukozu. Promešajte i ostavite čokoladno testo da se ohladi, stavite ga u najlon kesu.

Ako želite da obojite testo u drugu boju, dodajte poslastičarsku boju u čokoladu pre nego što dodate glukozu i umesite. Napravite ružice i srca. Ukrasite tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: