Lake tikvice iz rerne

22/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Hrskave tikvice iz rerne? Misija je sasvim moguća, a sa ovim receptom dobijate ukusan rezultat!"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 602
  • Pregledi tokom meseca825
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 manje
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so
  • brašno - 2 kašike
  • prezle - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i isecite drške. Osušite ih i isecite na kolutove debljine 1/2 - 1 cm. U činiju stavite brašno i so, isipajte tikvice i dobro promešajte.

Tepsiju premažite sa malo ulja. Tikvice ređajte jednu iza druge, naslanjajući jednu na drugu. Posipajte prezle. U tankom mlazu sipajte ulje.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok ne porumene, pa ih nakon toga izvadite i ostavite da se ohlade.

Poslužite ih ohlađene sa sosom po želji - kiselo mleko sa belim lukom i mirođijom pomešano sa masnoćom od pečenja je klasična varijanta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija