Brza keks torta sa slatkom od smokvi

06/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Na prvi pogled jedna jednostavna keks torta, čiji ukus i jedinstvenu aromu nećete moći dugo da zaboravite "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano269
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja
  • krem puding - 2 pakovanja od vanile Dr. Oetker
  • sveže mleko - 1 l
  • slatko - 1 teglica od smokvi
  • smokve - 11 kom. svežih
  • cimet šećer - 3 kašike
  • seme lana - 3 kašike mlevenog
* merne jedinice

Način pripreme

Krem pripremiti na sledeći način: dva pakovanja krem pudinga Dr. Oetker umutiti sa 800 ml hladnog mleka.

Pripremiti pleh u kome će biti pravljena torta.

Poređati red keksa, a svaki keks prethodno potopiti u mleko.

Odozgo namazati kremom, posuti cimet šećerom i preliti slatkom od smokvi.

Preko njih ponovo ređati keks, potopljen u sveže mleko, premazati kremom, posuti cimet šećerom i preliti slatkom od smokvi.

Poslednji red keksa poređati na isti način kao i sve ostale, potopljen u mleko.

Ostatatkom krema namazati keks, posuti cimet šećerom i semenom lana.

Na kraju naređati sveže smokve za dekoraciju.

Keks torta pripremljena na ovaj način je jako aromatična. Treba je ostaviti u frižideru da odstoji nekoliko sati, a onda servirati.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija