Kanelone Bolonjeze

19/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Dijeta nema nikakve šanse protiv jedne porcije Kanelone Bolonjeze "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kanelone - 17 komada
  • mleveno meso - 500 g, začinjeno
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • papike - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • sos od paradajza - 400 g
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • voda - 1/2 šolje
  • belo vino - 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po želji
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • čubar
  • origano
  • đumbir - sušeni
  • za bešamel
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike, pune
  • biber
  • univerzalni začin - vegeta
  • za posipanje
  • kačkavalj - 250 - 300 g, krupno rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Za Bolonjeze sos:
Meso rasporedite po tiganu i propržite ga sa uljem. Dodajte sitno iseckan luk, papriku, šargarepu i beli luk.

Kada bude pougotovo, sipajte sos od paradajza i paradajz pire. Sipajte vodu i vino, posolite po želji, dodajte i šećer i začine. Sos se kuva u tiganju nekih 5-6 minuta.

Za Bešamel:
Maslac otopite u drugom tiganju, dodajte brašno i za 2-3 sekunde sipajte iz dva puta mleko, sve vreme mešajući. Dodajte začine i sos kuvajte još 2-3 minuta. Tepsiju premžite maslacem.

Kanelone napunite Bolonjeze sosom i ređajte ih u tepsiju, tako da budu poređane u jednom redu. Preostali Bolonjeze sos prelijte preko kanelona. Zatim ipajte i Bešamel sos.

Posipajte preko kačkavalj i jelo stavite u hladnu rernu, pa je zatim uključize na 180 - 190 stepeni. Peče se 35 - 40 minuta. Gotove kanelone poslužite dok su topli!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti