Način pripreme
Napravite Bolonjeze sos, zato što je to najsporije. U dubokoj posudi ugrejte ulje i na kratko propržite slaninu isečenu na kockice. Dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i beli luk. Dobro promešajte i pržite 4-5 minuta.
Dodajte mleveno meso, mešajte i neprkidno pritiskajte da mleveno mesto ne bude kao lopta. Kad se mleveno meso proprži dodajte paradajz i vino. Začinite solju i biberom. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dok se ne zgusne.
Napravite Bešamel sos tako što rastopite maslac u maloj šerpi. Propržite brašno na kratko (oko minuta). Dodajte toplo mleko i neprestano mešajte. Začinite prstohvatom muskantnog oraščića, solju i biberom.
Kuvajte kanelone oko 3 minuta u vreloj vodi, koliko da omekšaju i da mogu da se iseku. Isecite kuvane kanelone na dva dela. Poređajte po 5 komada u posudice za sufle.
Sipajte u svkau trubicu deo bolonjeze sosa. Sipajte bešamel sos sa strane u praznan prostor oko kanelona. Pospite rendanim parmezanom.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.