bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kukuruzne kanelone bolonjeze

Kukuruzne kanelone bolonjeze

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Kukuruzne kanelone bolonjeze
Fotografije: Joana
1 / 4
26/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Ostavite utisk na sve redom sa porcijom kukuruznih kanelona bolonjeze - nema razloga da to ne uradite jer ćemo vam dati recept"

Potrebni sastojci

  • kukuruzne kanelone - 500 g
  • mešano mleveno meso - 400 g (ili drugo po izboru)
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 2 komada
  • parmezan - 50 g
  • paradajz sos - 1 litar
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite mleveno meso sa začinima po vašoj želji.

Isecite na sitno luk i dodajte ga u njega.

Zapržite mleveno meso i luk u šerpi sa masnoćom po izboru.

Nakon što je gotovo dodajte jaja i parmezan i dobro promešajte.

Napunite kanelone mlevenim mesom i poređajte ih u posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Prelijte paradajz sosom, pospite začinima po želji i pokrijte posudu folijom (paradajz soso treba dobro da prekriva kanelone, a ako je previše gust dodajte vodu).

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Kukuruzne kanelone bolonjeze su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: