Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pitu

Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pitu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pitu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
31/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Tražim dijetu za mršavljenje, koja započinje ovako Gricnete dva medenjaka za doručak..."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • med - 220 g
  • ulje - 100 ml
  • cimet - 1 kašika
  • karanfilić
  • đumbir
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo
  • brašno - oko 500 - 600 g
  • džem - od šljiva
  • za oblikovanje medenjaka
  • kore za pitu - 3 - 4 komada
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi žicom umutimo jaja i šećer. Tečni med rastvorimo u vodi. Toj smesi dodajemo ulje, šećer, cimet i sodu.

Na kraju postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo lepljivo testo, ali da može da se oblikuje rukama.

Formiraju se loptice koje se blago pritiskaju.

Pečemo u posudu za pečenje podmazanoj masnoćom, 10-15 minuta, dok nadgledamo da ne izgori. Ako se prepeku biće tvrdi.

Zalepimo dva po dva džemom, u ovom slučaju od šljiva. Kore za pitu stavljamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 3-4 minuta dok im se ne promeni boja.

Ostavljamo da se ohlade i nalomimo ih u duboku posudu. Gotove medenjake potapamo u istopljeni maslac i odmah uvaljamo u smrvljene kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: