Pljeskavica sa ljutim urnebesom

12/10/2017
"Neka izvade viljuške svi zakleti obožavaoci roštilja, zato što su ove pljeskavice jedinstvene "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca167
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • urnebes - 50 g
  • ulje - za premazivanje posude za pečenje
  • za ljuti urnebes
  • sir - 150 g
  • ajvar - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta paprika - 1/4 kašičica crvena
  • aleva paprika - 1/4 čašičice, slatka
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite sir u posudi. Dodajte ajvar.

Sitno iseckajte beli luk i dodajte ga. Dodajte začine sa uljem. Promešajte lep da se dobro pomešaju sastojci.

Podelite mleveno meso na dva dela. Razmesite svaku pljeskavicu lepo i ravnomerno preko folije u tanka krug.

U jedan kraj stavite urnebes. Pokrijte drugim krajem i formirajte pljeskavicu.

Oblikujte tako i drugi deo mlevenog mesa. Pecite pljeskavicu u rerni 200 stepeni oko 15-20 minuta ili na roštiilju na ćumur.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija