Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjeni Hleb»Ukusni hlepčić sa slanim nadevom

Ukusni hlepčić sa slanim nadevom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2396087758
Ukusni hlepčić sa slanim nadevom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Samo zamislite kako ga lomite..."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - pola kocke
  • maslac - 40 g
  • jaja - 1 komad
  • za nadev
  • šunka - 6 - 7 parčića
  • kačkavalj - 70 g
  • masline - 5 - 6 komada
  • za mazanje
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u sredini napravvite udubljenje. Dodajte u njega so i šećer.

Zagrejte na kratko mleko, tako da ne bude hladno i sipajte ga u udubljenje.

Dodajte kvasac i rastvorite ga u mleku, mešajući ga sa delom brašna, tako da se dobije retka kašica.

Istopite maslac i njega sipajte u udubljenje. Stavite jaje i počnite da mesite testo.

Mesite dok ne dobijete lepo meko testo. Ostavite ga da naraste oko 40 minuta.

Pospite radnu površinu brašnom, stavite naraslo testo, pospite i njega brašnom i razvijte ga u elipsastu koru debljine oko pola centimetra.

Poređajte preko kore parčiće šunke, ne stavljajući ih do samog kraja kore, već ostavite oko 2 cm od ivice nepokriveno nadevom.

Preko šunke pospite narendan kačkavalj i masline isečene na sitno.

Uvijte testo u rolat, pritiskajući na kraju ivicu da se zalepi za testo, tako da kod pečenja ne izađe nadev.

Stavite dobijeni hlepčić u podmazanu pravougaonu posudu za pečenje i ostavite ga da naraste oko 15 minuta, nakon toga nožem napravite tri dijagonalna razreza na površini, ali tako da ne izađe nadev.

Umutite jaje i četkom namažite hlepčić odozgo.

Stavite ga u zagrejanu rernu i pecite oko 45-50 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: