Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Prepečeni Hleb»Tost sa slanim nadevom

Tost sa slanim nadevom

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Tost sa slanim nadevom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
19/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Ovakav doručak će izvući iz kreveta i najveću spavalicu"

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 kriški
  • maslac - 3 kašike
  • kačkavalj - 50 g
  • salama - 50 g, suva
  • sir - 100 g
  • masline - 4 kom. crnih, bez koštica
  • pileći file - 50 g
  • topljeni sir - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kriške /6 kom./ namazati sa spoljašnje strane sa malo maslaca, da bi pri pečenju dobile lepu boju.

Kačkavalj naseći nožem za kačkavalj. Sir i pileći file naseći na tanke trake, a salamu i masline na tanke krugove. Pileći file sečemo na tanke trake.

Na dve kriške staviti kačkavalj, dva parčeta jedno pored drugog, odozgo salamu, pa sir i pileći file. Preko staviti još po jednu krišku i peći na tosteru dok ne porumeni.

Petu krišku namazati topljenim sirom, pa staviti kačkavalj, sir i masline. Preko staviti krišku namazanu topljenim sirom i peći na tosteru.

Kada ih ispečemo, presečemo po sredini dok je još topao. Veoma su ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: