Način pripreme
Prosejte brašno. Dodajte sveže mleko, u kome ste pre toga rastvorili kvasac sa šećerom i sačekali da se aktivira. Dodajte so, ulje, razbijte jaja i zamesite meko testo.
Ako je neophodno dodajte još brašna. Pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da naraste.
Gotovo testo podelite na dve lopte. Razvijte jednu loptu u koru i namažite maslacem. Presavijte na pola i ponovo namažite maslacem i tako dok se ne upije pola maslaca u paketić. Razvijte u okruglu pogaču i isecite na trouglove. Na isti način uradite i sa drugom loptom testa.
Napravite nadev od jaja i krem sira. Stavite po jednu kašiku nadeva u široki deo svakog trougla i uvijte, da napravite kiflice.
Namažite umućenim žumancem i pospite kimom.
Ispecite u umerenoj rerni dok ne postanu zlataste. Kiflice su mnogo ukusne - vrsta puter kiflice.