Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa slanim nadevom i kimom

Kiflice sa slanim nadevom i kimom

Kiflice sa slanim nadevom i kimom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
30
"Doručak koji može da natera čak i ponedeljak da izgleda podnošljiv"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • kvasac - 1 kocka
  • sveže mleko - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 kašike
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • krem sir - 200 g
  • jaja - 1 žumance, za mazanje
  • kim - za posipanje
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte sveže mleko, u kome ste pre toga rastvorili kvasac sa šećerom i sačekali da se aktivira. Dodajte so, ulje, razbijte jaja i zamesite meko testo.

Ako je neophodno dodajte još brašna. Pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da naraste.

Gotovo testo podelite na dve lopte. Razvijte jednu loptu u koru i namažite maslacem. Presavijte na pola i ponovo namažite maslacem i tako dok se ne upije pola maslaca u paketić. Razvijte u okruglu pogaču i isecite na trouglove. Na isti način uradite i sa drugom loptom testa.

Napravite nadev od jaja i krem sira. Stavite po jednu kašiku nadeva u široki deo svakog trougla i uvijte, da napravite kiflice.

Namažite umućenim žumancem i pospite kimom.

Ispecite u umerenoj rerni dok ne postanu zlataste. Kiflice su mnogo ukusne - vrsta puter kiflice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: