Ekleri sa slanim nadevom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
22/02/2020
"Pristrasni smo ka ovim jedinstvenim slanim mafinima sa aromatčnim nadevom, kada ih probate i vi ćete postati pristrasni "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Testo za eklere
  • brašno - 120 g
  • maslac - 80 g
  • voda - 150 ml
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • Slani nadev
  • krem sir - 120 g
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • šunka - 100 g (ili pršuta, ili druga vrsta sušenog mesa od buta)
  • peršun - 2 izdašna prstohvata, suv ili svež, iseckan
  • divlji luk - 2 kašike, iseckan (suv ili svež)
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike sveže ceđen
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za testo zagrejte vodu sa maslacem i kašičicama šećera i soli. Kada provri sipajte odjednom brašno i mešajte intenzivno 1-2 minuta dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10-15 minuta.

2. Razbijte jaja jedno po jedno u pareno testo uz intenzivno mešanje. Dok se potpuno ne usvoji jedno jaje nemojte dodavati sledeće.

3. Dobijenu lepljivu smesu stavite u špric i našpricajte eklere oko 12-13 komada u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Ostavljajte 4-5 cm rastojanja između njih, jer će narasti.

4. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost. Odškrinite vrata rerne i ostavite unutra još 10-12 minuta.

5. Dok se ekleri potpuno ne ohlade spremite nadev. Pomešajte sve sastojke za njega (sušeno meso je iseckano na sitne kocke) i izgnječite u homogenu smesu.

6. Ohlađene eklere isecite poprečno po sredini, ne dolazeći sasvim do kraja i šuplju sredinu ispunite sa po kašikom-dve nadeva. Poklopite poklopcem i poređajte u odgovarajući tanjir.

Idealni za meze ili ukusnu popodnevnu užinu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar