Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pečena skuša sa povrćem u koverti

Pečena skuša sa povrćem u koverti

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Pečena skuša sa povrćem u koverti
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
07/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Toliko ukusno i toliko praktično, da ćemo od sad samo tako spremati skušu"

Potrebni sastojci

  • za ribu
  • skuša - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • limun - 1/2 komada
  • maslac - 70 g
  • luk - 2 glavice
  • povrće
  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • celer - 1/4 korena
  • paprike - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje u koverti potrebno vam je, veliki list papira za pečenje i heftalica za papir. Savijte list na pola, presavijte suprotne otvorene strane i zaheftajte na nekoliko mesta heftalicom.

Očistite ribu i isecite na pola po horizontali, posolite je po ukusu, pospite biberom, ruzmarinom i sveže ceđenim sokom od limuna, ostavite sa strane dok ne pripremite povrće.

Oljuštite i očistite krompir, luk, celer, patlidžan i šargarepu, nasecite svo povrće na parčiće pomoću prese za krompir.

Stavite ih u posudu, dodajte narendan na sitno beli luk, isečen peršun, očišćene i na parčiće isečene paprike i ulje. Posolite po ukusu i dobro promešajte.

Stavite kovertu u posudu za pečenje, mekim masacem namažite koverat iznutra, gore i dole. Stavite ga položenog i poređajte prvo pomešano povrće, a preko njega stavite četiri parčeta skuše.

Zatvorite koverat i presavijte papir ka otvoru, zatvorite heftalicom.

Iglom izbušite na nekoliko mesta koverat odozgo i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni - pecite 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: