Losos u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55616232254
Losos u rerni1 / 2
19/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Između vas i savršenog lososa u rerni stoji samo 25 minuta i jedna marinada - da li ćete se snaći?"

Potrebni sastojci

  • losos - 2 kotleta
  • beli luk - 4 čena
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 2 kašike
  • krompir - 2 komada
  • praziluk - 1 veliki
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašičice
  • mirođija - 3 struka, iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

U avanu istucajte zajedno beli luk, so, biber i alevu papriku po ukusu i sok od limuna dok ne dobijete glatku pastu. Možete da iskoristite i mlin za začine.

Namažite losos dobro ovom pastom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u teflonskom tiganju i stavite ribu da se zaprži sa svih strana bukvalno na nekoliko sekundi.

U blago podmazanu posudu isecite krompir na krugove i promešajte ih sa iseckanim prazilukom. Začinite ih solju i biberom i odozgo stavite začinjene kotlete lososa i pospite s malo mirođije.

Prelijte s 2 kašike maslinovog ulja, stavite aluminijumsku foliju preko posude za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Po želji zapecite bez folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: