Pasulj s raguom u glinenoj posudi

07/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Stavljate pasulj s raguom u glinenu posudu i zaboravljate na njega. Kulinarska magija traži vreme i merak, ali rezultat je svaki put zagarantovan "
Priprema20 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zreo pasulj se natopi u hladnoj vodi bar na 12 sati. Drugog dana se opere u stavlja u glinenu posudu. Posuda se puni vodom do polovine i sačeka se da provri.

Prva voda se baca, nakon čega se naliva nova, ali ovaj put vrela, da ne pukne posuda. U pasulj dodajemo sitno isečen luk i šargarepu, suvu papriku i svinjsko meso.

Sasvim blago posolimo, poklapamo i ostavljamo da se dinsta na tihoj vatri oko 90-100 minuta.

Izvadimo skuvano meso, odvojimo ga od kostiju i vraćamo skuvano meso nazad u pasulj, ostavljajući ih da se krčkaju.

U odvojenoj posudi zagrevamo ulje i pržimo u njemu alevu papriku, pazeći da ne izgori. Dodajemo i brašno.

Razredimo zapršku sa nekoliko kutlača od pasulj čorbe, nakon toga je sipamo u glinenu posudu sa zrelim pasuljem i kuvamo još 7-8 minuta.

Pre serviranja posipamo sitno isečenim svežim peršunom i nanom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija