Posni pasulj u glinenoj posudi

13/07/2018
"Tajna pripreme ovog pasulja je u njegovom sporom kuvanju. Ali da znate da čekanje vredi "
Priprema25 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno175 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano524
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu.

Očistimo i sitno isečemo luk, šargarepu, beli luk, paradajz, celer i paprike i dodajemo ih u pasulj. Začinimo solju, šećerom, čubrom i nanom. Sipamo toplu vodu, oko 1 l, tako sa ima 5-10 cm razmak do grla glinene posude.

Poklapamo u stavljamo posudu u hladnu rernu, uključujemo je na 150 stepeni, pečemo 90 minuta ili više ako pasulj nije dovoljno kuvan. Skidamo poklopac i ostavljamo da se zapeče 10 minuta, vadimo ga i posipamo iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar