Ukusna gibanica sa sirom

09/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Ima neke magije u maminoj gibanici..."
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 232
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - jedna čaša
  • sir - 250 g
  • voda - 100 ml
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli. Nakon toga dodajete kiselo mleko i opet mutite. Dodajete vodu i ulje i mutite i ostavljate sa strane.

Uzimate posudu za pečenje koju ste prethodno namazali i posuli brašnom i počinjete ređanje. Uzimate dva lista od kora i poređate ih na dno. Posipate sirom i prelivate prelivom. Ova procedura se ponavlja dok se ne potroše kore. Na poslednji red ne stavljate sir već samo preliv.

Pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45-50 minuta.

Kada je gotova, vadite je iz rerne, prskate s malo vode i ostavljate pod krpom da se napari.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti