Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Slatka gibanica sa sitnim sirom

Slatka gibanica sa sitnim sirom

Iliyana.vasilevaIliyana.vasileva
Početnik
31
Slatka gibanica sa sitnim sirom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Neverovatno ukusna gibanica, koju svako može da napravi, čak i ako nije nikad ušao u kuhinju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sitan sir - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 250 ml
  • limunada - 400 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uljem dobro namažate posudu za pečenje. Stavljate jedan red kora za pitu i posipate ih uljem.

Nakon toga ponovo jedan red kora i preko njih pospete sitnim sirom. Ponavljate dok se ne potroše kore. Već naređanu gibanicu isečete na 6 ili osam parčića.

Umutite jaja viljuškom i dodajete pola limunade. Mešate dobro i prelivate gibanicu polako sa smesom i naginjete posudu u različitim pravcima da se spusti na dole ka dnu.

Dodajete i preostalu limunadu.

Pečete na 200 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: