Neodoljive ukusne kifle

11/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154623
"Obavezno koristite domaća jaja za ovaj recept "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 315
  • Pregledi tokom meseca203
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • maslac - 125 g ili svinjska mast
  • sveži kvasac - 1 kocka (42 g)
  • so - 1 kašičica
  • kora limuna - od 1 limuna
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sveže mleko - 180 ml
  • brašno - 1200 g
  • slatko od šljiva - 2 tegle od 300 ml
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U deo svežeg mleka razmutite kvasac i 1 kašiku šećera, zatim dodajte 1 kašiku brašna i promešajte, pa ostavite 10 minuta da naraste.

Razbijte jaja i odvojite jedno žumance, pa umutite jaja viljuškom, a zatim im dodajte šećer, vanilin šećer, preostalo toplo mleko, narendanu koru limuna, kiselo mleko i meku mast.

U posebnu činiju prosejte brašno, dodajte so i promešajte, sipajte tečnu smesu i zamesite meko testo.

Stavite činiju u posudu sa toplom vodom, dok testo ne počne da raste. Nemojte ga sklanjati, podelite testo na lopte od po 100 g. Svaku loptu razvijte oklagijom u koru, tako da svaka kora bude eliptičnog oblika.

Gde je šira strana, tu rasporedite 1 kašiku slatka od šljiva, uvijte u rolat, ali nemojte savijati krajeve kifle (kao francuski hleb). Poređajte kifle u tepsiju sa papirom za pečenje i neka razmak među kiflicama bude 1 prst, pa ostavite sa strane da narastu.

Premažite ih umućenim žumancetom koje ste odvojili i koje ste pomešali sa 1 kašikom svežeg mleka, pa kifle posipajte šećerom i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno - braon boju. Aromatične, ukusne i velike kifle za velike i male.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija