Hrskav pikantan krompir iz rerne

13/01/2018
"Kladimo se da ovaj hrskav, pikantan krompir iz rerne može popiti nenormalnu količinu piva "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 349
  • Pregledi tokom meseca76
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, sorta Agrija ili Sante
  • so - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • prezle - 2 supene kašike, od suvog ćabata hleba
  • origano - 1 supena kašika
  • ruzmarin - 1 struk
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike (sa origanom i belim lukom)
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu vrstu termičke obrade se koriste sorte krompira sa manje skroba u njima. Ove sorte su odgovarajuće za prženje i za čips. Operemo i očistimo krompir.

Isečemo ga na kriške srednje veličine. U veliku šerpu sa kipućom vodom stavljamo do i blanširamo krompir 4 minuta. Ocedimo ga iz vode i ostavljamo da se ocedi.

Od suvog ćabata hleba prirpemamo prezle, koje sa svojim ukusom odgovaraju za ovaj prepečen i aromatičnan krompir.

Pomešamo suve sastojke u posudi, dobro ih promešamo. Zgodna varijanta je da stavimo hladan krompir u kesu za pečenje ili u najlon kesu.

Sipamo maslinovo ulje, mućkamo kesu da krompir upije mast. Tako će se svi sastojci koje smo stavili u kesu zalepiti po krompiru. Ponovo promućkamo kesu da se sve kriške dobro začine.

U plitak pleh (onaj iz rerne) ravnomerno poređamo krompir po dnu. Stavimo struk ruzmarina u sredinu. Pečemo krompir u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Izvadimo ih i preljemo sa malo maslaca. Pečemo dok ne dobiju hrskavu koricu.

Svima je jasno, piće uz njih je gazirano, tamno i predivno.

Savet: Ako ne volite beli luk, nemojte ga dodavati. Moji ukućani ne vole miris ruzmarina, ali ga ja obožavan. Rešenje je ceo struk u sredinu za raskoš.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti