Punjene posne tikvice

09/12/2018
"I kao čamci nisu loši, ali kao panjići su nam najomiljeniji, a vi pogledajte recept "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 149
  • Pregledi tokom meseca135
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 800 g
  • čeri paradajz 5 komada
  • pirinač - 2 - 3 supene kašike
  • mirođija
  • so
  • ulje
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice, isecite ih na 2-3 (treba da dobijete panjiće) i izvadite unutrašnjost, ali sačuvajte dno.

U ulju izdinstajte luk, pirinač, sitno iseckani čeri paradajz i izavađenu unutrašnjost tikvica, takođe i mirođiju. Napunite panjiće dobijenim nadevom i poređajte u kalup za pečenje.

Prelijte polovinom vode i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar