Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kroketi»Vegetarijanski kroketi sa patlidžanom i tofuom

Vegetarijanski kroketi sa patlidžanom i tofuom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Vegetarijanski kroketi sa patlidžanom i tofuom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
25/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Šta vegetarijanci vole da jedu - pa, ukusne krokete sa patlidžanom i tofuom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • prezle - 6 - 7 supenih kašika, da se uvalja
  • tofu - 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 2 - 3 prstohvata, suv
  • sremuš - nekoliko strukova
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite patlidžan, nemojte da ga sušite i ljuštite, prepolovite ga po dužini i stavite sa isečenim delom na dole u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite malo maslinog ulja i soli i stavite u rernu, prethodno ugrejanu na 200 stepeni, 20-30 minuta, ili dok potpuno ne bude gotov i ne omekša.

2. Čim se ohladi dobro ocedite vodu, koja se odvojila, oljuštite ga i stavite u posudu zajedno sa tofuom, belim lukom, prezlama, sremušem, solju i sušenim peršunom. Pasirajte dok ne dobijte glatku i gustu smesu. Gustina može da varira u zavisnosti od toga koliko je mesnat patlidžan, koji ste koristili. Ako vam se čini da je smesa retka možete dodati još prezle ili tofua. Za više nevegetarijansku varijantu možete dodati i malo krem sira ili topljenog sira.

3. Mokrim rukama oblikujte okrugle krokete i uvaljajte ih u prezle. Poređajte ih na papir za pečenje ili u prethodno namazan pleh.

4. Pospite maslinovim uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 20 minuta, ili dok ne dobiju boju po vašoj želji.

5. Servirajte zabodene na čačkalice i po vašem izboru možete ukrasiti sosem, predjelom od crvenih paprika, ili običnom ljutenicom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: