bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Evo zašto lepe žene ujutru piju toplu vodu

Evo zašto lepe žene ujutru piju toplu vodu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
215609
Topla voda ujutru

Smatrate li da je korisno da ujutru popijete čapu hladne vode?

Vreme je da stavimo tačku na to i da razumemo koliko je korisna ta navika, zato što u zavisnosti od temeprature voda može da bude i korisna, ali i ne mnogo

Zašto je potrebno da pijete vodu?

Svaki čovek koji poštuje sebe baš jednom u životu se interesovao od tajni mladosti, pročišćavanja i mršavljenja. I samo sa jedne tačke gledišta se ujedinjuju i glavna i alternativna medicina - čovek treba da pije vodu. Ali kako, kada i kakvu - svako ima sopstveno mišljenje.

Analizirajući savete tradicionalne narodne medicine, ajurvede i izvoda naučnika tibetskih lama, ispostaviolo se da je čista voda jedini izvod živoda i dugog života i mi takođe treba da je pijemo pravilno. Čovek se sastoji od 60-80% vode. Odatle dolazi i odgovor na pitanje. Zašto da pijemo vodu? - Da bismo živeli!

Reč mnogo znači neodređeno litara. Uzimanje 8 čaša vode dnevno je potrebno. Najmanje nema naučne potvrde za to. Zvanična medicina smatra da treba da pijete vodu koliko želite i onda kada želite.

Tačna količina vode zavisi od pola, uzrasta, težine, fiizčke opterećenosti, okoline, hrane i drugih znakova. Prema statističkom proučavanju u medicinskom institutu u SAD-u dovoljno je da muškarci da koriste 3.700 l tečnosti na dan i oko 2.700 l žene. Nema veze u kom obliku tečnost ulazi: u obliku soka, čaja, supe, voća, povrća.

Topla voda ujutru

Ali prema izvornom učenju za tajnu večne mladosti smatra se topla voda. Ne vrela, ne topla, nego voda temperature 40-50 stepeni. I u isto vreme, najgora stvar koju čovek može da uradi za težinu je da pije hladnu vodu ili napitke sa ledom.

Tibeski lekari su sigurni da čaša tople vode ujutru na prazan stomak produžava život 10 godina! Topla voda zapušava elemente vatre - želuca, ubija mikrobe nagomilane u njemu tokom noći. U Kini od malih nogu uče decu da piju prethodno ugrejanu vodu pre jela. Čak i u restoranima, pre nego što donesu porudžbinu klijentu, serviraju mu čašu tople vode.

Ajurveda trvdi da će čaša tople vode nakon buđenja moći da vas spase od migrene, visokog krvnog pritiska, anemije, gojaznosti, artritisa i drugih bolesti. Naravno, zdrav razum u tim trvrdnjama je; telo se ne budi od hladne vode, nego oseća šok i signače prema ugrevanu vode do optimalne temperature - unutrašnje telesne temeprature.

Drugim rečima u organima za varenje nastaje vaskularni grč za zaštitu zidova jednjaka i želuca, proizvodi više sluzi i ubrzava varenje hrane. U isto vreme sa grčenjem želuca se dobija i grč žučnog mehura i stvaraju se stagnacije žučne kese. Umesto da upija hranljive sastojke, telo rashodi višak energije za regulidanje temperature. To nije jedan od najboljih načina za sagorevanje kalorija, naprotiv, jedan je od najlošijih.

Uzimanje tople vode na pun želudac je besmisleno. Najbolje da se to radi ujutru na prazan stomak. Čaša tople vode će otpustiti mišiće organa za varenje, očistiće zidove želuca i ostatke hrane i stomačni sok će normalinovati kiselo-alkalni balans.

Ispijanje toplr vode ujutru pomaže zdravlju žena

Zahvaljujući čaši tople vode ujutru, poboljšava se metabolizam, krv se prečišćuje, ojačava se proces detoksijacije kroz kožu, bubrege i limfni sistem. Poboljšava se protok na žučnoj kesi, telo se postepeno budi, a organi za varenje rade glatko, bez šoka i prebukiranja. Rezultat ovog svakodnevnog jutarnjeg rituala će biti čista koža - bez masnog sjaja i akni, iznenadni gubitak težine bez truda i normalizacija krvnog pritiska.

Nemojte razmišljati zašto da pijete toplu vodu na prazan stomak, nego dejstvajte - ne vrelu vodu, nego mlaku svako jutro i pijte polako u malim gutljajima.

Nemojte žuriti sa doručkom - sačekajte 20 minuta sa unosom hrane. I da biste videli rezultat, ptobajte da počnete još sutra kako biste bili prijatno iznenađeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest