Zašto da ne jedemo više ovsenih pahuljica, pošto se one smatraju jednom od najzdravijih hrana na svetu? One su bez glutena, integralna hrana koja u sebi sadrži sve osnovne sastojke koje su potrebne telu - vlakna, magnezijum, fosfor, bakar, gvožđe, cink i antioksindati. Ishrana sa ovsom za doručak je poznata po tome da pomaže gubljenju kilograma zbog visokog sadržaja vlakana i sposobnošću da povećava osećaj gladi.
Takođe, ovsene pahuljice su veoma hranljive, jer sadrže mnogo vitamina i minerala. One su čudesan izvor vrste rastvorljivih vlakana, takozvanih beta-glukan, može pomoći smanjenju nivoa lošeg holesterola u organizmu i pomaže regulisanju nivoa šećera u krvi.
Ne na poslednjem mestu, ovsene pahuljice su fleksibilna vrsta hrane, koja lako može postati deo bilo kog obroka tokom dana. U galeriji gore smo sakupili nekoliko ideja kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru.
Komentari