Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Magareće mleko - zašto je toliko korisno?

Magareće mleko - zašto je toliko korisno?

Iva PetrovaIva Petrova
Početnik
1
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?

U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd.

Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće mleko sadrži veliki broj materija koje čuvaju zdravlje čoveka. Prisustvo jedinjenja koja poboljšavaju razgrađivanje masnih molekula pomaže u usvvojavanju hrane. Korisne materije u magarećem mleku ima mnogo vipe od onih u drugim vrstama mleka. Ono sadrži 60 puta više vitamina C u odnosu na kravlje mleko.

Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet. Masne kiseline koje su sadržane u njemu doprinose razvoju mozga i mrežnjače i igraju važnu ulogu u prevenciji kradiovaskularnih oboljenja i Alchajmerove bolesti. Takođe, ono pomaže pacijentima koji boluju od astme, ekcema, akni ili psorijaze.

Magareće mleko se koristilo još u Drevnom Egiptu i u Drevnoj Grčkoj. Ovo sveže mleko je najbliže ljudskom i čak je i njegova zamena, ukoliko majka ne može da doji. Ono može da se pije sirovo, zato što za razliku od kravljeg ne sadrži bakterije.

Još u Drevnosti, ono se koristilo kao kozmetički proizvod. Njegovi kvaliteti su zbog:

Magareće mleko

- mlečene kiseline - na koži deluje kao blagi piling, tako da koža postaje meka i laganija;

- lipidi - hrane i hidriraju kožu;

- proteini - poboljšavaju elastičnost kože.

Magareće mleko se preporučuje i za:

- ljude koji pate od osteoporoze;

- kod lečenja bolesti pluća, gornjih disajnih puteva, uključujući hroničnu. Magareće mleko za kašalj, pneumoniju itd. j ekorisno kako bi se olakšalo disanje;

- oporavljanje ili pogoršavanje hroničnih bolesti i oštećenja;

- ljude koji imaju probleme sa varenjem masti;

- lečenje bolesti gastrointestinalnog trakta. U slučaju problema sa varenjem, čireva na želucu, konzumacija magarećeg mleka pomaže u odstranjivanju nastalih problema;

- održavanje pacijenata sa rakom za vreme hemoterapije.

Pogledajte još da li je životinjsko ili biljno mleko bolje za zdravlje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest