Rizi je bizi

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Rizi je bizi
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Klasični isproban recept za Rizi je bizi, sada je u vašem tanjiru"

Potrebni sastojci

  • pirinač dugog zrna - 1 šolja (iz kutije)
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • grašak - 300 g, skuvan
  • slanina - 100 g (kuvana - dimljena)
  • šunka - 100 g
  • voda - 3 šolje
  • bujon - kocke, pileći
  • sušeni paradajz - 2 - 3 komada
  • parmezan - 2 - 3 kašike, narendan
  • peršun - 3 - 4 struka
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk.

Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona.

Ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Pospite začinima.

Dodajte grašak pet, šest minuta pre nego što je gotov. Dodajte takođe i na parčiće isečene slaninu i šunku.

Pre serviranja pospite narendanim parmezanom i iseckanim peršunom.

Ukrasite mariniran paradajz u maslinovom ulju. Prelijte sa sosom po želji.

Rizi je bizi se servira toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: