bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Ružina vodica, cimet i med za mršavljenje

Ružina vodica, cimet i med za mršavljenje

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3143
Ružina vodica, cimet i med za mršavljenje

Svakome ko je probao različite metode za mršavljenje je jasno da su zdrava ishrana i redovna fizička aktvnost najbolji pomoćnici u borbi sa prekomernom težinom.

Međutim, brzo skidanje viška masnoće je zadatak koji zahteva učešće određenih sastojaka koji djluju na metabolizam i tope masnoće.

Jedna od najaktuelnijih tendencija je kombinacija meda i cimeta u svakodnevnoj ishrani. Ova kombinacija može da se doda u žitarice ili u čaj. Ako se on pravi sa ružinom vodicom, efekat je još jači.

Da vidimo kako deluju ova 3 sastojka - ružina vodica, cimet i med za mršavljenje, posebno.

Med

Svakome su jasna zdravstvena svojstva meda. On se korist kao antimikrobni agent lokalno. Može da spreči bakterijske infekcije i efikasan je kod lečenja rana. Koristi se kod opekotina i kašlja. Med ima lekoviti efekat i kod uznemirenog želuca. On je prirodni zaslađivač i koristi se umesto šećera. Osim što obezbeđuje potrebnu slatkoću, on pomaže u varenju.

Cimet

Aromatičan, mekan i prijatan začin, cimet je korišćen u nizu slučajeva, ukljčujući i balzamiranje. On ima antimikrobno i antiparazitno delovanje i zato se koristi i lekovite svrhe.

Ružina vodica, cimet i med za mršavljenje

Sa cimetom može da se reguliše šećer u krvi. On smanjuje apetiti na neku hranu. Deluje slično insulinu u organizmu. Sadrži antioksidanse i pomaže u zarastanju rana, snižava nivoe holesterola u krvi. Poboljšavajući metabolizam, on pomaže u smanjivanju težine. Prema nekim mišljenjima, ovaj aromatični začin preusmerava masnoće i stomaka u neke druge delove tela.

Ružina vodica

Ružina vodica se koristi pre svega u nezi lepote, ali sa ovim se ne završavaju njena korisna svojstva. Ona ima blagotvoran efenat na želudac i pomaže u mršavljenju. Ispijanje ružine vodice pola sata pre obroka poboljšava varenje i jača metabolizam. Ova praksa ujutru i uveče čisti organizam deluje kao savršen detoks. Ima i protivupalno delovanje.

Ako se iskombinuju mogućnosti ova tri sastojka, dobija se savršeno sredstvo za čišćenje tela i izbacivanje svih suvišnih masti.

Može da se napravi napitak od ružine vodice i cimeta u odnosu čaša vode prema 2 kašičice cimeta. Napitak se zaslađuje kašičicom meda.

S bzirom na to da ružina vodica ima laksativno dejstvo, potrebna je i konsultacija sa lekarom pre nego što se pređe na njenu upotrebu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest