Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Kako smršati sa kuvanim pirinčem?

Kako smršati sa kuvanim pirinčem?

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1511
Kako smršati sa kuvanim pirinčem

Japanke su popularne zbog svog gracioznog stasa i nedostatka celulita, pa su istraživači odlučili da provere čega su ove dve činjenice posledica. Studija pokazuje da je kuvani pirinač, koji se svakodnevno konzumira u Zemlji izlazećeg sunca, razlog zašto dame izgledaju tako dobro.

Prema poslednjim podacima, gojaznih u Japanu ima svega oko 3, 5 odsto, što ovu zemlju stavlja na jedno od poslednjih mesta u svetu po ovom pokazatelju. Poznato je da se pirinač u azijskoj kuhinji ​​koristi kao zamena za hleb – ako je kod nas samo prilog, u Japanu se pirinač jede uz svaki obrok.

Reći ćete da, ali je beli pirinač bogat ugljenim hidratima. Kako onda Japanke imaju tako lepo telo? Specijalisti objašnjavaju da pirinač mora biti pripremljen na poseban način kako se ne bi lepio za telo. Pre svega, pirinač koji pripremaju u Japanu nije soljen i u njega se ne dodaje mast, objašnjavaju stručnjaci. Japanci ga samo kuvaju.

Naravno, pirinač nije jedini razlog za malo gojaznih ljudi u zemlji – masno meso se u Japanu gotovo ne konzumira, a masti koje ljudi svakodnevno konzumiraju je vrlo malo. Drugim rečima, moguće je da čovek preživi i proživi ceo život bez odrezaka i kobasica na tanjiru.

Umesto visokokaloričnog mesa, Japanci se oslanjaju na svežu i ukusnu ribu i mnogo morskih plodova. Sadrže mnoge korisne sastojke - omega-3 masne kiseline, jod, zahvaljujući kojima se smanjuje rizik od srčanih oboljenja i bolesti štitne žlezde.

Mršavljenje sa kuvanim pirinčem

Važno je i koliko ćete pirinča pojesti – složićete se da čak i ako jdetee samo kuvan pirinač bez soli i masti, ali ako ga jedete previše, to neće dobro uticati na vašu figuru.

Stručnjaci veruju da još jedna od tajni dobre figure Japanaca leži u malim porcijama.

Japanski način ishrane je čitava filozofija, zaista veoma različita od našeg shvatanja hrane, gde smo navikli da tanjir punimo do krajnjih granica. Japanci izbegavaju prženje — skoro sva tradicionalna japanska jela se kuvaju na pari ili samo kuvaju.

I na kraju, Japanci takođe piju puno zelenog čaja. Nutricionisti često definišu ovo piće kao dar sa neba za telo svake osobe. Da bi ovo piće imalo svoj puni efekat, potrebno je da jedete svežu ribu i morske poslastice, kuvani pirinač, objašnjavaju stručnjaci.

Uz takvu ishranu, zeleni čaj će biti od maksimalne koristi za telo i eliminisaće slobodne radikale.

Pogledajte takođe bogatstvo japanske kuhinje i kakva je ishrana japanki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest