Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Sa hlebnom dijetom skidate do 10 kilograma za 2 nedelje

Sa hlebnom dijetom skidate do 10 kilograma za 2 nedelje

Hleb

Gotovo da ne postoji čovek koji ne voli sveže ispečen hleb.

Njegova hipnotizirajuća aroma u kombinaciji sa hrskavom koricom i bogatim zasitnim ukusom peciva koji se topi u ustima, je bez premca. Čekajte, odmah ćete pomisliti - hleb je zabranjen! Sada je sezona dijeta. I pogrešićete.

Za neke od nas koji ne mogu zamisliti život bez testenine dobri naučnici u dalekom Izraelu su izmislili hlebnu dijetu, uz pomoć koje samo za dve nedelje možete skinuti neverovatnih deset kilograma. Evo šta je potrebno da znate pre nego što vam predstavimo sam režim ishrane:

Naučnici iz Izraela pod rukovodstvom poznate nutrucionistkinje Olge Rez-Kasner kažu da redovan unos složenih ugljenih hidrata, kakvi se nalaze u hlebu, u kombinaciji sa nemasnim sirom i voćem, teraju osećaj gladi i pomažu nam da smršamo. Takođe, ovaj način ishrane je koristan za dijabetičare, jer eliminiše želju za slatkišima, smanjuje holesterol, krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

U osnovi dijeta se sastoji od dve etape. Zajedničko kod njih jeste da treba sve vreme da pijete dosta vode, minimum 7 čaša dnevno. Dozvoljeno je da se pije kafa i voćni sok, ali u razumnim količinama. Tokom dijete uzimajte jednu tableticu kalcijuma i jednu multivitaminsku tableticu.

Hlebna dijeta

Prva etapa

Za vreme prve etape ove dijete svakodnevno konzumirajte od 7 do 12 malih komada hleba, bez obzira o kojoj vrsti hleba je reč. Otprilike norma je pola kriške. Za muškarce broj je od 12 do 16. Hleb možete namazati sitnim sirom ili veoma tankim slojem maslaca. Onima koji jedu meso, dozvoljeno je tanak komad ribe, šunke ili pršute.

Nažalost, slatko je strogo zabranjeno, ali umesto toga moeže jesti svakakvo povrće, samo da ne sadrži skrob. Dozvoljena su i tri jaja nedeljno. Svakog dana treba da unesete 200 grama kiselog mleka.

Jabuke

Tru puta nedeljno se jede riba ili meso sa dinstanim povrćem. Međutim, tada smanjite hleb na 4 komada. Svaki dan se jede i po jedna jabuka. Treba da jedete na svaka tri sata. Prva etapa traje nedelju dana.

Druga etapa

Tokom druge nedelje ove dijete hleb može da se zameni kuvanim mahunarkama i šoljom kuvanih makarona. Dozvoljeno je i konzumiranje kuvanih ovsenih pahuljica, heljde, pirinča i kuvanog krompira.

Konzumiranje povrća nije ograničeno. Nastavlja da se uzima po 200 grama kiselog mleka dnevno. Dva puta nedeljno je dozvoljna riba i pileće belo meso. Jedite na 3 ili 4 sata. Ideja ove etape je da sačuvate težinu nakon brzog skidanja kilograma u prvoj etapi.

Dijeta može da traje neograničen vremenski period, tako što se ređaju prva etapa, i za njom druga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest