Pile sa pirinčem je tradicionalno jelo koje se prirema sa piletinom i kuvanim pirinčem. To je osnovno jelo koje se često priprema kod kuće, najpopularniji ručak na Balkanu, a u poslednje vreme se može sresti u meniju mnogih restorana. Ali koji je tajni recept piletine sa pirinčem?
Evo ukusnih tajni piletine sa pirinčem!
Više masnoće
Da bi bili ukusno i lepo, treba da stavite više masti. Katergorični su dobri kuvari. Najbolje da stavite maslac posebno ako imate domaći. Ali možei sa drugom masnoćom kao što je ulje i maslinovo ulje. I pile i pirinač upijaju dosta masnoće, tako da stavljajte hrabno, nemojte štedeti.
Sirovi sastojci
Druga proverena tajna ukusne piletine sa pirinčem je da stavite sastojke za pripremu sirove Šta to znači? Prosto nemojte prethodno kuvati pile ili pirinač. Po mnogim receptima piletina treba da se prekuva u vodi pre konzumiranja. Ali tako ćete izbaciti sve sokove. Isto se odnosi na pirinač. Ako ga prethodno skuvate, postoji opasnost da ga prekuvate, nakon toga ga stavite u rernu da se peče.
Dobro operite pirinač
Da ne bi bio lepljiv i kao kaša, pre nego što počnete sa pripremom ovog recepta, i u principu, je dobro da ga prethodno operete u đevrđiru ili činiji, tekućom vodom neko vreme.
Propržite pirinač
Da bi pile sa pirinčem bilo ukusnije, dobro je da prethodno propržite pirinač. Možete to uraditi sa lukom ili drigum povrćem, koje možete dodati - kao što je celer, šargarepa. Na taj način će pirinač postati providan i veoma ukusan.
Koristite kvalitetno pileće meso
Za pileće meso sa pirinčem možete uzeti batake ili belo meso. Ali u svakom slučaju - oslonite se na visokokvalitetno pileće meso. Nemojte koristiti jeftino. Najbolje ako imate domaće pile. Onda će piletina sa pirinčem biti mnogo ukusna i zdrava.
Komentari