Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta sa borovnicama

Dijeta sa borovnicama

Jana G.Jana G.
Početnik
1794
Dijeta sa borovnicama

Borovnice su veoma korisno voće koje podmlađujuće deluje na ceo organizam. One sadrže organske kiseline, korisne šećere, pektinske materije i vitamine.

Pored vitamina B, C i PP, u borovnicam je sadržano i gvožđe, kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, natrijum.

Borovnice su korisne za vid i za cirkulatorni sistem. One značajno smanjuju nivo šećera u krvi. Dijeta sa borovnicama traje tri dana, za koja možete skinuti do tri kilograma.

Da biste držali dijetu sa borovnicama, potrebne su vam sveže ili zamrznute borovnice, sveže ili kiselo mleko, sitan sira sa niskim procentom masti, nemasni jogurt, niskomasna pavlaka.

Svaki dan u ta tru dana dijete meni je jedan te isti. Doručak je sto grama sitnog sira, pomešanog sa pola šolje borovnica i jedna kašičica pavlake.

Pored toga, konzumira se i dvesta i pedeset mililitara jogurta. Drugi doručak sadrži koktel od kiselog mleka ili svežeg mleka - sto dvadeset i pet mililitara - i jedna šolja borovnica.

Ručak je sto grama sitnog sira, pomešanog sa pola šolje borovnica i malo pavlake, i šolja svežeg ili kiselog mleka. Poslepodnevna užina je koktel od sto mililitara kiselog mleka i pola šolje borovnica.

Mršavljenje sa borovnicama

Večera je koktel od sto dvadeset i pet mililitara kiselog ili svežeg mleka i pola šolje borovnica. Pre spavanja se konzumira koktel od jedne šolje kiselog mleka i pola šolje borovnica.

Dijeta sadrži malo kontraindikacija. Ona nije pogodna za ljude koji su intolerantni na laktozu i zbog toga ne mogu da konzumiraju mlečne proizvode.

Ova dijeta treba da se izbegava i kod problema sa sistemom organa za varenje. Dijeta sa borovnicama neće vas samo lišiti viška kilograma, već će vas i ičiniti lepšim.

Ukoliko vam se ne drži dijeta sa borovnicama, ništa vam ne smeta da koristite korisna svojstva ovih ukusnih zrnca.

- Borovnice imaju antioksidansnu moć, što je korisno u borbi sa upalom;

- One su povezane sa poboljšanim mentalnim zdravljem i jakim pamćenjem;

- Borovnice su korisne za vaše kosti, zato što sadrže gvožđe, kalcijum, cink, vitamin K, fosfor, mangan i magnezijum.

- Borovnice u svom sastavu imaju izobilje vitamina C koji je koristan za vašu kožu;

- Budući da ne sadrže natrijum, ali su izvor različitih drugih hranljivih materija, borovnice mogu da pomognu u smanjivanju krvnog pritiska;

- One čuvaju od bolesti srca;

- Zbog svojih antioksidansnih svojstava, one mogu da pomognu u sprečavanju raka.

Borovnice pomažu da smršamo

Ukusni načini da uključite borovnice u vašu dijetu:

- Didajte borovnice u voćni pire;

- Dodajte ih u testo za palačinke ili domaće bakine kolače;

- Ubacite ih u zdravu voćnu salatu. Ovo je savršen način da očistite vaš frižider ili ormar;

- Napravite domaće slatko od borovnica. Borovnice, šećer i limuntus je sve što vam je potrebno. Kuvajte slatko u šerpi i to je to! Slatko za jutarnji tost;

- Ispecite mafine sa borovnicama. Koristite samo sveže borovnice u testu za mafine ili ubacite i drugo voće;

- Stavite borovnice u vašu integralnu kašu ili ovsenu kašu. Tako ćete imati dijetalni doručak sa borovnicama;

- Kupite ili napravite voćno mleko sa borovnicama. Samo kiselo mleko je takođe veoma ukusno i korisno. Tako da je dobrodošlo u vašoj dijeti sa borovnicama;

. Stavite borovnice u domaće energetske pločice. Zapravo to je tendencija naših dana, obzirom na to da se ljudi mnogo više interesuju za svoje zdravlje, i brinu se kada je reč o dijetalnim doručkovima. Pomešajte čia semenke, orašaste plodove, ovas, borovnice i zaslađivač i sredstvo za učvršćivanje poput javorovog sirupa. Rasporedite smesu na papir za pečenje u tepsiju, izravnajte. Pecite ih dok ne postanu zlatno braon boje. Isecite.

- Borovnicama obogatite omiljenu Sangriju. Vino ima nekoliko zdravstvenih koristi, ali alkoholni napici mogu da budu dehidrirajući. Oni nisu preporučljivi za svaki dan i za svakog čoveka. Ipak, ako možete da pijete vino, ubacivanje nekoliko borovnica zajedno sa drugim voćem na dno čaše vaše Sangrije, može da bude zabavan način da uključite borovnice u vašu dijetu. Dobar izgovor da češće pijete vino, zar ne?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest